Cloud Services

Het nieuwe buzz-woord is De Cloud. De Cloud is een metafoor voor het internet. Om het simpel te zeggen betekent dit dat uw Office applicaties en bestanden worden opgeslagen op servers op het internet. Dit betekent dat uw applicaties en bestanden altijd en overal via internet te benaderen zijn. Aangezien ieder bedrijf zijn eigen behoeftes heeft zijn er verschillende varianten van Cloud computing beschikbaar.

 

Public Cloud

Voor de meeste kleine bedrijven wordt dit type cloud computing gebruikt. In het geval van een public cloud wordt de cloud service door een derde partij geleverd en beheerd (bijvoorbeeld Microsoft met Office 365 of Google met Google Cloud platform). Dit betekent dat uw bedrijf geen servers, opslag en applicaties meer hoeft te kopen en onderhouden, dit wordt allemaal door de cloud computing partij geleverd, wat direct scheelt in de kosten. Bovendien betaalt u alleen voor wat u verbruikt, er is dus geen verspilling van resources. VCS Consultants kan uw onderneming ondersteunen in het migratieproces naar de cloud zodat u zorgeloos gebruik kan maken van uw nieuwe cloud gebaseerde omgeving.

 

Private Cloud

Een private cloud is een cloud omgeving die door uw bedrijf zelf gehost wordt op uw eigen private netwerk of datacenter. Dit in combinatie met een virtualisatietechniek zoals VMware vCloud of Microsoft Server 2012 in combinate met System Center. Deze vorm van cloud computing wordt vaak door middelgrote tot grote bedrijven geïmplementeerd omdat dit soort bedrijven andere security en nalevingseisen hebben zoals bijvoorbeeld Sarbanes Oxley (SOX). Het voordeel van een private cloud is dat de ICT infrastructuur als een service wordt ingericht (IaaS) en tevens gevirtualiseerd is. Hiermee is het mogelijk om systemen flexibeler in te zetten wanneer dit nodig is en uit te schakelen wanneer deze niet meer nodig zijn. Verder kan een bedrijf hier zelf bepalen welke resources het aan bepaalde servers in de cloud toewijst. VCS Consultants kan uw bedrijf assisteren om een Private Cloud op te zetten, wij zijn gespecialiseerd in het opzetten van Private Clouds met behulp van de software van VMware en Microsoft.

 

Hybrid Cloud

Een hybride cloud is een combinatie van minimaal één private cloud en minimaal één public cloud. Een bedrijf kan ervoor kiezen om bepaalde data lokaal in de private cloud te hosten (bijvoorbeeld de databases) en andere data weer in de public cloud te hosten (bijvoorbeeld Exchange). Het doel van deze vorm van cloud computing is om uw bedrijf de de voordelen van schaalbaarheid en en kosten reductie te bieden die een public cloud biedt zonder daarmee uw bedrijfsgevoelige gegevens in handen van derden te leggen door deze in uw private cloud onder te brengen.